Over mij

 

Veel mensen die met een rasp om kunnen gaan, noemen zichzelf paardentandarts. Tegenwoordig  is de kennis over tandheelkunde voor paarden al veel verder. Voor een goede behandeling is een gedegen opleiding en juist instrumentarium nodig. Alleen het raspen van scherpe randen is niet voldoende. Hiermee worden veel andere tandheelkundige problemen over het hoofd gezien. Een onjuiste behandeling kan meer problemen veroorzaken dan verhelpen.

Mijn opleiding bij Louis Pequin:

Door mijn baan in een tandheelkundige praktijk voor mensen zag ik veel problemen voorbij komen, al jaren lang werk ik met paarden en begon me steeds meer af te vragen hoe het voor paarden moest zijn om tandheelkundige problemen te krijgen. Welke problemen komen juist bij paarden veel voor en hoe los je dat op? Ik merkte dat hoe meer ik leerde over het paarden gebit hoe meer ik daar graag wat mee zou kunnen doen. Na lang gezocht te hebben naar een goede opleiding voor paardentandarts die aansluit bij mijn visie voor paardenzorg kwam ik al gauw uit bij Louis Pequin.

Pequinox Equine Dentistry is een van de koplopers in onderzoek en ontwikkeling van tandheelkunde bij paarden. Dit wordt aangedreven door Louis Pequin’s visie op het welzijn van paarden . Hij past dit toe en geeft het door in zijn opleidingen. Zijn filosofie staat voor het complete welzijn van het paard. De behandelingen moeten zo veilig, gemakkelijk en comfortabel mogelijk zijn voor het paard.

Om me verder te blijven ontwikkelen volg ik regelmatig nascholingen in Nederland en Duitsland en werk ik mee met dierenartsen en paardentandartsen in Amerika.